Ένα πρωτότυπο Event- Εργαστήριο Εφαρμογής Υλικών για Αρχιτέκτονες, Σχεδιαστές, Κατασκευαστές

Ύλη και Αρχιτεκτονική | 28-29 Μαρτίου 2020 | MEC Παιανίας |

Η αρχιτεκτονική δημιουργία είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με τα υλικά και τις μεθόδους κατασκευής, πάνω σε μια ειλικρινή σχέση αλληλεπίδρασης. Τα υλικά, αναμφίβολα μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τον μελετητή, και να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχή υλοποίηση του αρχιτεκτονικού σχεδίου. 

Η σωστή χρήση των υλικών, στο πλαίσιο της κατασκευαστικής μελέτης, προϋποθέτει καλή γνώση των τεχνικών χαρακτηριστικών, των υλικών και κυρίως του τρόπου εφαρμογής τους. Γνώση που είναι απαραίτητη για έναν σωστό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Παλαιότερες γενιές αρχιτεκτόνων γνώριζαν την οικοδομή και τα υλικά της, ενώ σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο η αρχιτεκτονική μελέτη να επικεντρώνεται μόνο στον γενικό σχεδιασμό ενός έργου, χωρίς να υπάρχει έντονη επαφή με τη μελέτη εφαρμογής του, αφήνοντας το συγκεκριμένο κομμάτι σε άλλους επαγγελματίες του χώρου. Με αυτό τον τρόπο ο μελετητής χάνει την ουσιαστική επαφή με την κεντρική του ιδέα, μη μπορώντας να προσδώσει σε αυτή πνευματικότητα, αίσθημα και εμπειρία. 

Με την τεχνολογία των υλικών να αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και την αγορά συνέχεια να εμπλουτίζεται με νέα υλικά, οι μελετητές καλούνται να ενημερώνονται συνεχώς για τα χαρακτηριστικά τους, μένοντας σε επαφή με ένα βασικό κομμάτι που αφορά τη δουλειά τους. 

Πιστεύοντας ότι η ενημέρωση των μελετητών για τα νέα υλικά τα οποία καλούνται να χρησιμοποιήσουν και να προδιαγράψουν πρέπει να είναι συνεχής, το Archetype και η Demand Fairs & Media, διοργανώνουν το Εργαστήριο Εφαρμογής Υλικών με τίτλο “The Material Lab.  Ύλη και αρχιτεκτονική ”.

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, καταξιωμένες εταιρείες  του χώρου θα παρουσιάσουν παλιά και νέα υλικά αιχμής. Μέσα από έναν πρωτότυπο τρόπο, θα γίνουν γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υλικών, καθώς και οι γενικές προδιαγραφές, αλλά κυρίως ο τρόπος εφαρμογής τους σε πραγματικό χρόνο.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο MEC Παιανίας στις 28-29 Μαρτίου 2020 

Περισσότερες πληροφορίες και τρόπους συμμετοχής δείτε ΕΔΩ

-qYjPaIOjo.jpg